Kasmir

Koko ikänsä musiikkia tehnyt ja bändikilometrejä kartuttanut laulaja-lauluntekijä Kasmir on löytänyt tuottajiensa Hank Solon ja Jonas W. Karlssonin kanssa uudenlaisen lähestymistavan urbaaniin kotimaiseen popmusiikkiin. Purkka-souliksi nimetty genre on kolmikon oma luomus ja sen ainoa oikea tulkitsija on samettiääninen Kasmir itse. Tälle musiikille ei läydy vertailupohjaa Suomesta ja silti siitä löytyy jotain hyvin suomalaista. Juttuun sisältyy paljon hyvää fiilistä ja positiivista energiaa, jonka sanansaattajana Kasmir on omiaan. Miehessä ilmentyy vahvasti ole oma itsesi –tunne, joka välittyy musiikista ja esiintymisestä kaikin tavoin. Purkka-soulin ensimmäinen ääninäyte oli Kasmirin debyyttisingle Vadelmavene, joka julkaistiin 4.4.2014. Kertakuulemalla mieleen jäävä Vadelmavene kertoo kesästä ja Hangosta. Hanko on mielentila, pako kaupungista, meille kullekin se paikka missä kesä on, minne kaupungista täytyy päästä tunteakseen kesän, auringon, meren, vapauden. Kasmirille Hanko on läheinen, mies haluaakin laulaa itselleen läheisistä asioista, omista kokemuksista ja tunteista. Kasmir kertoo Vadelmavene -kappaleesta: ”Hanko on mulle täydellinen paikka, minne kadota viikonlopuksi tai vaikka koko viikoksi. Hanko on kaupungin lisäksi myös se tunne, jolloin mieli lepää ja kaikki arjen kiireet ja stressi katoaa. Vadelmavene on eka biisi mikä valmistui, ja summaa mut täydellisesti. Hyvää fiilistä, eikä turhaa otsankurtistusta.”

Vadelmavene-biisi on myös Solar Filmsin tuottaman ja Inari Niemen ohjaaman Kesäkaverit-elokuvan musiikkia. Teemansa vuoksi kappale sopii Hankoon sijoittuvaan elokuvaan täydellisesti. Kesäkaverit on elokuva siitä kesästä, jolloin aurinko tuntui paistavan koko ajan ja halvinta skumppaa kului putouksittain, siitä kesästä, kun ystävystytään syvemmin kuin koskaan ja tytöistä, jotka pitävät toistensa puolta. Elokuva tuli ensi-iltaan 1.8.2014 ja pääosissa nähdään Anna Paavilainen, Iina Kuustonen, Minka Kuustonen, Pihla Viitala sekä Lauri Tilkanen. Vadelmavene-sinkun video julkaistiin 30.4.2014 ja siinä on mukana pilkahduksia Kesäkaverit-elokuvasta.

Kasmir pokkasi kaksi Emma-palkintoa vuoden 2015 Emma gaalassa, kun hän voitti Vuoden tulokkaan sekä Vuoden biisin palkinnot. Vuoden biisi oli tietenkin Vadelmavene. Kasmirin debyyttilevy ”AMK Dropout” julkaistiin 19. syyskuuta 2014. Kasmir nähtiin levyn nimeä kantavan AMK Dropout Tourilla keikoilla ympäri Suomea keväällä ja kesällä 2015.

Kasmir julkaisi fanien kovasti toivomaa uutta musiikkia 24.2.2016. Biisi ”Amen” oli ensimmäinen singlelohkaisu Kasmirin tulevalta albumilta. Myös uudet sinkut ”Moshaamaan” ja ”Nutellaa ja jutellaa” soivat tauotta radioaalloilla.

Keikkakalenteri

hr

Tulossa pian

Kontakti

hr Keikkamyynti:

Mika Sorola
puh. 044 2696072
mika@rahina.com

Haastattelupyynnöt:

Satu Snellman / Universal Music Oy
puh. 040 50 88 190
satu.snellman@umusic.com

Pressikuvat

hr

Tekniset riderit

hr – tulossa!

Videot

hr


 

Facebook, Spotify & iTunes

hr